Fanfare Huncherange-Noertzange-Fennange

Musikanten

Gallerie

Kontakt

D’Fanfare Hunchereng-Näertzeng-Fenneng besteet am Moment aus 30 Musikanten. Och wa mir eisen Numm Fanfare bäibehaalen, spille mir dach mëttlerweil an Harmonie-Besetzung, an esou sinn all Instrumenter bei eis wëllkomm. Mir prouwen all Mëttwoch ab 19h30 am Musekssall zu Hunchereng am Centre Culturel.

Am Laf vum Joer hu mir eng ganz Rei Aktivitéiten:

·         5 bis 10 Concert’en an der Gemeng an auswäerts, déi wichtegst fir eis sin de Cecilie-Concert am November an den ‚Musicians Choice‘ am Abrëll/Mee,

·        Cortègen fir Nationalfeierdag an d’Journée de la Commémoration Nationale, awer och fir d’Kommioun oder fir de Kleeschen z’empfänken,

·        Hämmelsmärsch an deenen 3 Dierfer,

·        Halleffaaschten organiséiere mer e Bretzelsemzuch, wou mer Fuesmusek spillen an de Leit Bretzelen ubidden,

·        den 1. Mee maache mer den traditionelle Meekranz, deen duerno natierlech gefeiert gëtt,

·        traditionnel Kiirmes am August,

·        mir maachen all Joer en Ausfluch an e Fräizäitpark (Europapark, Phantasialand…). Heiansdo stinn och gréisser Ausflich un: 2009 ware mer op Flaibano an Italien, Jumelage-Partnerstaat vun der Gemeng Beetebuerg, wou mer d’Processioun zu Éiere vun der helleger Filomena begleet hunn, an duerno e Concert am gudd gefëllte Festzelt gespillt hunn. Des Optrëtter wäerten eis nach laang an Erënnerung bleiwen.

·

Niewt der Fanfare hu mir och eisen Ensemble ‚MiFa-Bléiser‘, wou eis jonk a manner jonk Ufänger einfach Stécker zesumme prouwen, an esou léieren, zesummen ze musizéieren. Dësen Ensemble prouft mëttwochs vun 18h45 – 19h30, an huet och e puer Optrëtter am Joer.

Eis Schüler léieren hir Instrumenter an der „Ecole Régionale de Musique“ vun Diddeleng. Mir verléinen natierlech déi Instrumenter, déi an der Musek gebraucht ginn.

Zousätzlech bidde mir e Cours am „Eveil Musical“, eis ‚MiFa-Butzen‘, fir Kanner vu 5-7 Joer un. Hei kréien d’Kanner op eng spilleresch Art a Weis en éischte Kontakt mat der Musek. Den Eveil Musical ass ëmmer samschdes vun 17-18h, a gëtt geleet vum Carine Gindt-Uhres a Christiane Gindt-Baltes. Dëse Cours gëtt unerkannt vun der „Ecole Régionale de Musique“ vun Diddeleng, sou datt Kanner déi 2 Joer am Eveil Musical waren, direkt an der Musekschoul en Instrument léiere kënnen.

Wann Dir oder Är Kanner interesséiert sidd fir bei ons matzemaachen oder en Instrument ze léieren (well dofir ass et ni ze spéit), da kommt einfach mëttwochs an eng Prouf oder samschdes an e Cours kucken, oder kontaktéiert eis ënnert fanfare@fanfare.lu.